Beste Guy Ritchie,

Waar blijft RocknRolla 2, The Real RocknRolla?

Vriendelijke groetjes,

Meike

RocknRolla is een gangster comedy, zoals dit specifieke genre heet.
heeft dit meesterwerk van een actiefilm in 2008 uitgebracht.

Zoals bijna elke Guy Ritchie-film, speelt RocknRolla zich af in Engeland. We zien een aantal gangsters op een speciale missie, bij wie alles fout gaat.
Het plot is een oorlog van spierballen tussen Russen en Engelsen. Een thema dat de regisseur graag heel vaak laat terugkomen.
In de meeste van zijn films, zoals Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels, speelt Jason Statham de hoofdrol. In RocknRolla niet. Statham werd gevraagd, maar had geen tijd, vertelde hij aan The Herald Sun. Dat levert wel een geweldige cast op, met onder andere Mark Strong, Gerard Butler en Tom Hardy.

Inmiddels is zo’n beetje ieder lid van de cast wereldberoemd. Denk aan Butler, Hardy en Idris Elba hebben ieder nog minstens drie hoofdrollen vertolkt sindsdien. Dat deze acteurs in 2007 hun schema’s vrijmaakten voor RocknRolla, wil natuurlijk niet zeggen dat ze dat nu weer zouden doen. Een reünie lijkt dus niet in het verschiet te liggen.
In 2007 leek het het vervolg er even aan te komen, maar sindsdien is het erg stil. Het script blijkt er al te liggen, nu is het nog wachten op de verfilming.

Aan het einde van RocknRolla belooft Ritchie ons dat de hoofdrolspelers terug zullen komen voor The Real RocknRolla, het vervolg op de eerste film.
Naar verluid zou de film uiteindelijk een trilogie worden.
Na zo’n elf jaar geduld en radiostilte, is het maar de vraag of het vervolg er ooit nog zal komen.

Mocht Ritchie dus nog een groot budget en jaar van zijn tijd vrij kunnen maken, zou dat voor de wachtenden erg tof zijn. Zelfs NS-treinen hebben minder vertraging.